couscoussallad
Nuså ska jag visa er mitt favorit mattips. Mest för att det tar max en kvart och för att det kan varieras på oändligt många sätt. Jag lagar denna maträtt minst en gång i veckan, jag har dock nästan alltid samma saker i. Det jobbiga är att det är beroende framkallande, låter tönting men jag lovar er, det går inte att sluta äta.

blanda ihop alla alla möjliga ingredienser i en stor skål. Här kan man bestämma själv vad man tycker om för grönsaker. Under tiden när du hackar kokar du även upp cous-cous (det står alltid på paketen hur man gör, eller så är man lat som mig och köper portionspåsar)

När cous-cousen är klar häller du även i den.

Blanda runt allting.

Sen häller du på en vinegrett och blanda runt, och för guds skull gör eran egen. Mycket godare så och man vet vad som är i. Om man absolut inte tycker om vinegrett kan man ju absolut göra någon annan dressing eller vara utan.

Ät och njut!
Vad jag har i min cous-cous sallad. (kan ibland varieras)
- sallad
- paprika
- tomater
- gurka
- lök
- majs
- kräftstjärtar
- fetaost
- avocado
men du kan även ha i kyckling, champinjoner, zuccini etc. Ett tips är att ta avocado sist att toppa med. Blir godast så. Mest för att det kanske blir mat över och då är avocadon brun dagen efter.
Vinegrette recept som jag använer mig av som mamma lärt mig.
- häll olivolja och balsamvinäger först (spelar ingen roll om det är vanlig eller vitbalsamvinäger). pressa ner en vitlöksklyfta, häll lite aromatkrydda i och sen lite basilikakrydda. Blanda och sen är det klart! man får gå lite på måfå om mängder.
Laga detta nu för skjutsiken, speciellt du emelie som älskar cous-cous, fetaost och majs :D

blanda ihop alla alla möjliga ingredienser i en stor skål. Här kan man bestämma själv vad man tycker om för grönsaker. Under tiden när du hackar kokar du även upp cous-cous (det står alltid på paketen hur man gör, eller så är man lat som mig och köper portionspåsar)

När cous-cousen är klar häller du även i den.

Blanda runt allting.

Sen häller du på en vinegrett och blanda runt, och för guds skull gör eran egen. Mycket godare så och man vet vad som är i. Om man absolut inte tycker om vinegrett kan man ju absolut göra någon annan dressing eller vara utan.

Ät och njut!
Vad jag har i min cous-cous sallad. (kan ibland varieras)
- sallad
- paprika
- tomater
- gurka
- lök
- majs
- kräftstjärtar
- fetaost
- avocado
men du kan även ha i kyckling, champinjoner, zuccini etc. Ett tips är att ta avocado sist att toppa med. Blir godast så. Mest för att det kanske blir mat över och då är avocadon brun dagen efter.
Vinegrette recept som jag använer mig av som mamma lärt mig.
- häll olivolja och balsamvinäger först (spelar ingen roll om det är vanlig eller vitbalsamvinäger). pressa ner en vitlöksklyfta, häll lite aromatkrydda i och sen lite basilikakrydda. Blanda och sen är det klart! man får gå lite på måfå om mängder.
Laga detta nu för skjutsiken, speciellt du emelie som älskar cous-cous, fetaost och majs :D
Kommentarer
Postat av: EMDUS
hahahah, din lille bajsunge :D jag började må illa bara jag såg couscousen :( hahaha
MATLAGNINGSBLOGGEN! :D
Postat av: maja
åh, gullunge! läser du fortfarande min blogg? :D